Kom weer terug naar kantoor!

Geplaatst op 25-06-2021

Kom weer terug naar kantoor!

Geplaatst op 25-06-2021

Op de persconferentie waarbij de maatregelen van 12 maart 2020 werden aangekondigd, werden mensen in heel Nederland opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te werken. In de laatste persconferentie is aangekondigd dat hier eindelijk een eind aan komt!

Onvoorbereid op het thuiswerken

Ruim 15 maanden geleden werd er op de persconferentie dringend advies gegeven om massaal thuis te werken. Veel huishoudens waren hierop niet voorbereid. Het thuiswerken bleek minder productief, mede doordat veel mensen geen geschikte werkplek hadden thuis. Werknemers hadden bijvoorbeeld geen geschikte bureaustoel of een snelle computer op de werkplek. Ook was het voor werkende ouders lastig om zowel te concentreren op het werk als het passen op je (jonge) kind. Ten slotte misten veel mensen het sociale contact met collega’s.

Weer terug naar kantoor

Vanaf morgen is het dus weer mogelijk om (deels) op kantoor te komen. De 1,5 meter afstand blijft nog steeds van toepassing. Wanneer er op kantoor anderhalf meter afstand kunt houden, is het mogelijk om weer naar het werk te gaan. Alhoewel het thuiswerken zeker zijn aandeel gaat krijgen in het nieuwe werken, verlangen veel werknemers toch naar het (deels) werken op kantoor. Vooral het persoonlijke contact met collega’s is voor veel werknemers een belangrijk voordeel voor het werken op kantoor. Denk bijvoorbeeld aan het samen lunchen met collega’s, maar ook aan het persoonlijke overleggen met collega’s.

De overgang mogelijk maken

Wij proberen de overgang van thuiswerken naar het werken op kantoor zo goed mogelijk te faciliteren. Er zijn buiten het kantoor om een groot aantal plekken waar je op afstand klanten kunt ontvangen of waar je op anderhalf meter afstand met meerdere collega’s kunt werken. Zo beschikken wij over een groot aantal vergaderruimtes die elke ondernemer kan reserveren. Deze vergaderruimtes zijn voorzien van een groot beeldscherm met webcam. Zo is het mogelijk om met collega’s contact te maken die thuis werken.