Wat zijn de voordelen van flexwerken?

Geplaatst op 06-10-2022

Wat zijn de voordelen van flexwerken?

Geplaatst op 06-10-2022

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat veel mensen hun werk moesten voortzetten vanuit huis. Door deze toestand is onder andere gebleken dat de werkomgeving meer is dan alleen werkplek voor werknemers. Voor mensen die in een drukke omgeving werken of opzoek zijn naar afwisseling binnen hun werk zonder direct ontslag te nemen, is het hebben van een flexplek ideaal. Een flexplek is niet alleen goedkoper dan het huren van een volledig kantoor, er zitten nog veel meer voordelen verbonden aan het flexwerken. Welke dit zijn, lees je in deze blog!

1.     Een flexplek vergroot de zelfstandigheid

Het hebben van een flexplek kan ervoor zorgen dat je zelfstandig wordt, omdat je meer vrijheid hebt in de keuzes die je maakt. Zo bepaal je vaak zelf je werktijden, kun je gemakkelijker vergaderingen inplannen en spreek je andere ondernemers die zich in het pand bevinden. 

2.     Out of your comfort-zone!

Het is tijd om je gewoontes te doorbreken. Niet elke dag op dezelfde plek, rond dezelfde tijd beginnen en dezelfde tijd eindigen. Ga opzoek naar nieuwe inspirerende plekken en stap uit je comfort zone. Dit kan zorgen voor veel nieuwe inzichten en voorkomt dat je in een sleur terecht komt. 

3.     Je wordt creatiever van flexwerken

Het kan zijn dat je op een bepaald moment geen ideeën meer kunt verzinnen omdat je je te lang op één werkplek bevindt. Door te veranderen van werkplek kom je in een andere omgeving wat ervoor kan zorgen dat er weer nieuwe ideeën naar boven komen. Probeer het eens!

4.     Minder afleiding

Voor degene die momenteel op een zeer druk kantoor aan het werk zijn, of juist thuis, is een flexplek ideaal. Meer focus op je werk, betekent een hogere productiviteit. Daarnaast kan je bij belangrijke telefoontjes, in ruimtes gaan zitten die volledig geluiddicht zijn.

5.     Flexwerken zorgt voor kennisdeling

Hoewel het mogelijk is om je volledig af te zonderen binnen een van onze Campus locaties, kun je tijdens de pauzes de tijd nemen om je netwerk te vergroten. Je spreekt andere ondernemers of flexwerkers die weer voor nieuwe informatie of inzichten kunnen zorgen. 

 

Vind jouw eigen werkplek 

Wil het flexwerken eens uitproberen? Bekijk een van onze locaties en ontdek of er een plek tussen zit die jouw leuk lijkt. Bij Campus Offices word je direct een onderdeel van de community, krijg je onbeperkte koffie en thee, gratis wifi én mag je gebruik maken van onze meetingrooms! Stuur een e-mail naar info@campusoffices.com of bel naar 085-7600935 voor meer informatie.