Waarom de juiste kantoormeubelen belangrijk zijn

Geplaatst op 25-10-2021

Steeds vaker komen lichamelijke klachten terug op de werkvloer en in veel gevallen kan dit een gevolg zijn van verkeerde kantoormeubelen. Rugpijn en nekklachten kunnen voortkomen uit een slechte werkhouding. Dit kun je voorkomen door ergonomische kantoormeubelen aan te schaffen. In deze blog geven we meer uitleg over ergonomische kantoormeubelen en vertellen we hoe wij dit bij Campus Offices doen.

Het kiezen voor ergonomische kantoormeubelen heeft verschillende voordelen. Op de eerste plaatst zorgt het ervoor dat je personeel goed kan functioneren. Ook heeft de werkomgeving veel invloed op het welzijn en productiviteit van jouw medewerkers. Er wordt hierbij opgelet hoe je de ruimte kan inrichten met kantoormeubelen die bijdragen aan het welzijn van het personeel.


Een kantoorinrichting voorzien van ergonomische kantoormeubelen verhoogt dus de productiviteit en verlaagt de lichamelijke klachten. Maar hoe zorgen we hiervoor? Bij verschillende kantoormeubelaanbieders ergonomische bureaustoelen en verstelbare bureaubladen aanschaffen. Het gaat onder anderen om een goede zithouding zodat jouw medewerkers ontspannen kunnen werken, zonder dat zij daar onnodig spieren voor hoeven aan te spannen. Ook kan je kiezen voor zit-sta bureaus, waardoor het afwisselen tussen zitten en staan gedurende de werkdag wordt gestimuleerd.


Denk verder ook aan akoestiek in de ruimte. In een ruimte waar veel mensen bij elkaar zitten is veel rumoer. Je kunt eenvoudig met een aantal planten, een zitje of akoestische panelen de akoestiek verbeteren. Hierdoor wordt het geluid gedempt waardoor medewerkers zich beter kunnen concentreren en effectiever aan de slag kunnen gaan. Een zakelijk overleg, telefoneren of een gezelligheidspraatje zorgen voor afleiding en soms zelfs tot irritatie. Daarom is een Phonebooth of meetingbox van BOW bijvoorbeeld de ideale uitkomst. Hier kun je in stilte werken, vergaderen of bellen!


Een ergonomisch kantoor biedt veel voordelen, vooral op het gebied van gezondheid en welzijn van het personeel. Daarom is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Op het kantoor wordt veel tijd doorgebracht, daarom is het ook prettig dat je hoge kwaliteit kantoormeubelen hebt. Wanneer je een kantoorruimte huurt bij Campus Offices bieden wij de optie aan om via ons kantoormeubelen af te nemen. Er is goed nagedacht over de gebruikseisen en het comfort van het kantoormeubilair. Met aandacht voor het design en de toepasbaarheid zorgen wij voor een prettige werkomgeving.

`