Campus Dreesz start tweede vestiging en brengt oud bankgebouw bij station tot leven

Geplaatst op 22-01-2022

Campus Dreesz start tweede vestiging en brengt oud bankgebouw bij station tot leven

Geplaatst op 22-01-2022

ALMELO - Campus Dreesz aan de Brugstraat krijgt er op loopafstand een tweede vestiging bij. De verhuurder van kantoren, vergaderruimtes en flexplekken heeft het voormalige bankgebouw tegenover het station gekocht. Het complex krijgt een facelift en wordt later dit jaar geopend.

Daarmee verdubbelt Campus Dreesz tweeënhalf jaar na de start in Almelo de capaciteit. De locatie Brugstraat meet bijna 4000 vierkante meter en is met 70 bedrijven en zo’n 250 werknemers vrijwel vol. Aan de Egbert Gorterstraat nummer 6 is op pakweg 3700 vierkante ongeveer evenveel ruimte. De eerste gesprekken met huurders lopen al.

Met de nieuwe bestemming komt er na jarenlange leegstand eindelijk weer leven in het kantoorpand pal naast het Twenthecentrum.

Ervaringen meenemen

„We gaan ondernemers weer blij maken met mooie werkplekken”, aldus locatiemanager Felix Wolberink (20), die naast de vestigingen in Deventer en aan de Almelose Brugstraat een derde ‘filiaal’ onder zijn hoede krijgt. Tegenover het station komt Campus Dreesz 2.0. Wolberink: „Alle ervaringen van de Brugstraat nemen we mee. We kunnen weer verder. Belangstellenden kunnen zich melden bij ons. Er zijn al enkele rondleidingen gepland in de nieuwe accommodatie. We hebben er zin in.”

Pand krijgt metamorfose

Het pand telt vier bouwlagen en een ondergrondse parkeergarage met plek voor ruim 50 auto’s. Het complex ondergaat intern en extern een metamorfose. Alle wanden, vloeren en plafonds gaan eruit en worden vervangen door transparante kantoorruimtes met veel glas. De buitenkant krijgt een nieuwe, lichte kleur en wordt een esthetische combinatie met het iets verderop gelegen pand aan de Brugstraat.

Stadsbrouwerij

„Onze twee locaties gaan eenheid uitstralen”, aldus  Pim Trommelen (24), commercieel directeur van Campus Offices. „De gebouwen en faciliteiten zijn complementair aan elkaar en gaan elkaar versterken. In het nieuwe pand denken we aan een stadsbrouwerij, een soort proeflokaal waar we klanten in een speciale sfeer bij elkaar brengen. Met buiten een overdekt terras met uitzicht op het station.”

Kloppend sociaal hart

Het concept is flexibele kantoorverhuur waarbij alles wordt gedaan om een prettige sfeer tussen de werknemers van de diverse bedrijven te creëren. Daarbij zijn de fitnessruimte en het zogenaamde sociale hart belangrijk. Ontmoeting, wederzijdse beleving, optimale en open communicatie en onderlinge gezelligheid staan hoog in het vaandel bij Campus Dreesz.