Is een kantoor kopen aantrekkelijker dan huren?

Geplaatst op 28-12-2021

Is een kantoor kopen aantrekkelijker dan huren?

Geplaatst op 28-12-2021

Meestal wordt er vanuit gegaan dat een kantoorruimte kopen aantrekkelijker is dan huren. Maar is dat ook echt zo? Wij zetten de voordelen én nadelen van kopen en huren op een rijtje! Zo maak jij na het lezen van deze blog de beste afweging tussen huren of kopen!

Voordelen van een kantoor huren

Het eerste voordeel van huren is wanneer er onzekerheid speelt over de groei van je bedrijf. Is het namelijk onzeker of je op lange termijn gaat groeien of krimpen? Dan zou de voorkeur moeten liggen bij het huren van een kantoorruimte, dit biedt namelijk meer flexibiliteit. Deze flexibiliteit is één van de pijlers binnen Campus Offices. Bij huren heb je verder ook geen last van een koopsom die je zelf moet investeren. Van tevoren is het verstandig om jezelf af te vragen of het niet aantrekkelijker is om in andere zaken te investeren dan in een kantoorruimte. De mogelijk bestaat overigens ook nog dat de kantoorruimte op den duur in waarde kan dalen. Ook heb je geen onderhoudskosten aan je huisvesting wanneer je ervoor kiest om een kantoorruimte huren. Hierdoor kan jij je bezighouden met de kernactiviteiten van je onderneming.

Nadelen van een kantoor huren

Een nadeel van huren is het rekening houden met de verhuurder. Bij veel verhuurders is het zeer beperkt toegestaan om van jouw kantoorruimte je eigen plek te maken. Binnen Campus Offices heb jij volledig in de hand hoe jij jouw ruimte wil inrichten en of aankleden! Verder is een nadeel dat je niets aan het pand kan verdienen. Mocht de waarde van het pand stijgen, kan jij als huurder daar niet van profiteren. Het laatste nadeel van een kantoorruimte huren is dat je geen vermogen opbouwt doordat je huur betaald in plaats van een hypotheek aflost.


Voordelen van een kantoor kopen

Wanneer je in de toekomst wilt investeren en besluit een kantoorruimte te kopen, kan je hiermee na verloop van tijd een aardig eigen vermogen hebben opgebouwd, ingeval het pand in waarde blijft toenemen. Verder is een groot voordeel bij het kopen van een bedrijfspand dat het je als ondernemer veel vrijheid geeft omdat je in principe je eigen gang kan gaan. Je kunt het gehele kantoorpand zo stijlen en inrichten als je zelf wil.

Nadelen van een kantoor kopen

Het eerste nadeel is dat je zelf verantwoordelijk bent voor de onderhoudskosten van de kantoorruimte. Deze kosten kunnen aardig oplopen, al hangt dit uiteraard af van de grootte en leeftijd van de kantoorruimte. Het gaat hierbij niet alleen om het binnen onderhoud, maar je kunt ook te maken krijgen met kosten voor het buitenonderhoud, waaronder schilderwerk, het repareren van daken, vloeren, de fundering etc. Een ander nadeel kan zijn dat je kantoorruimte in waarde kan dalen. Als je in de startblokken staat van je nieuwe onderneming of groeikapitaal nodig hebt om de gewenste groei te behalen, kun je je geld beter steken in de groei van je onderneming dan in het financieren van een kantoorruimte.

Kortom er zijn voordelen en nadelen bij het huren of kopen van een kantoorruimte. Wij bij Campus Offices nemen alle zorgen uit handen waardoor jij je alleen maar bezig hoeft te houden met de kernactiviteiten van je onderneming. En ook kan jij je kantoorruimte zelf inrichten en aankleden naar jouw eigen smaak en mocht je groeien of krimpen op termijn, dan is dat geen enkel probleem binnen Campus Offices!

Ben je geïnteresseerd in een kantoorruimte bij Campus Offices? Neem dan contact op via info@campusoffices.comof bel naar 085-7600935! Graag tot ziens!