​Hugo de Koning “ Kom terug naar kantoor, van thuiswerken leer je niks “

Geplaatst op 02-06-2021

​Hugo de Koning “ Kom terug naar kantoor, van thuiswerken leer je niks “

Geplaatst op 02-06-2021

Bron: MT/Sprout
Redacteur: Hugo de Koning
Link:
https://mtsprout.nl/startups-scaleups/kom-terug-na...

Hugo de Koning schreef in MT/Sprout een artikel over het belang van werken op kantoor, vooral voor nieuwe medewerkers. Werknemers die het vak al bekwaam zijn kunnen veel van hun taken thuis ook uitvoeren. Nieuwe collega’s daarentegen leren veel minder snel de kwaliteiten die nodig zijn om het vak uit te oefenen.

Terug naar kantoor

Een groot deel van werkend Nederland wil weer terug naar het kantoor. Veel werknemers missen de fysieke vergaderingen of het sociale contact. Even een praatje maken bij het koffiezetapparaat zit er helaas nog niet in. Een deel van vakbekwame werknemers geeft anderzijds aan dat het thuiswerken voor hen de productiviteit verhoogd. Voor nieuwe medewerkers is het fysieke contact echter cruciaal. Nieuwe werknemers integreren beter in het bedrijf en nemen de stof eerder op zich wanneer ze fysiek begeleid worden.

Hybride werken

Wij snappen dat ondernemers voorzichtig zijn in verband met het corona-virus. We bieden hen dan ook een groot aantal vergaderruimtes en andere werkplekken waardoor je niet genoodzaakt bent om met alle collega’s in één kantoor te werken. Bovendien zijn onze vergaderruimtes voorzien van grote schermen waarmee je eenvoudig contact kunt leggen met collega’s die toch liever thuiswerken. Zo proberen wij het hybride werken zo goed mogelijk te faciliteren.