5 tips om meer beweging te krijgen gedurende je werkdag

Geplaatst op 06-10-2022

5 tips om meer beweging te krijgen gedurende je werkdag

Geplaatst op 06-10-2022

Het is belangrijk om voldoende beweging te krijgen op een dag. Niet alleen je fysieke, maar ook je mentale gezondheid wordt hierdoor verbeterd. Toch is het voor veel mensen lastig om aan hun dagelijkse beweging te komen door drukke werkdagen. Hoe zorg je ervoor dat je voldoende beweging krijgt op een drukke werkdag? Dat lees je in deze blog!

Waarom is bewegen zo belangrijk?

Het is bizar om te beseffen wat voor positief effect bewegen heeft op ons lichaam en geest. Eigenlijk is het een heel belangrijk onderdeel om goed te kunnen werken: voldoende beweging zorgt namelijk voor een goede vitaliteit. Wanneer je vitaal bent heb je een duidelijke wilskracht, beschik je over energie, lichamelijke kracht en weerbaarheid. Kortom: beweging is een factor die veel invloed heeft op je werk.

1. Ga met de fiets naar werk

Met de fiets naar werk is niet voor iedereen denkbaar, maar heeft wel veel voordelen. Allereerst wordt er wakker van en krijg je jouw portie dagelijkse beweging binnen. Daarnaast maak je geen reiskosten, heb je geen file irritaties en nooit last van parkeerissues. Ook is bewezen dat mensen die met de fiets naar werk gaan productiever zijn omdat ze minder stress ervaren dan mensen die met de auto gaan.

2. Sla de lift over

Iets waar je waarschijnlijk wat minder zin in hebt, maar toch voor een groot verschil kan zorgen, is het nemen van de trap. Traplopen is een hele normale, maar toch effectieve oefening om je hart wat sneller te laten pompen. Daarnaast kun je ongemakkelijke gesprekken in de lift vermijden, ideaal!

3. Schaf een sta-zit bureau aan

Sta-zit bureau’s worden steeds populairder bij bedrijven. Het geeft je namelijk de kans om zowel zittend, als staand te kunnen werken. Door hier regelmatig in af te wisselen zorg je niet alleen voor beweging en een betere doorbloeding, het reduceert ook rug-, schouder- en nekklachten! Bij Skepp zijn verschillende sta-zit bureau’s te koop, check it out!

4. Zorg voor een actieve pauze

Niets is zo lekker als een heerlijke middagpauze. Een pauze geeft je hersenen de tijd om te resetten, zodat je daarna weer volop aan de slag kunt. Neem daarom even afstand van je werkplek en ga met collega’s een rondje wandelen, jeu des boules spelen of een potje voetballen in de pannakooi.

5. Ga sporten voor, tijdens, of na werk

In het begin is het lastig, maar consistency is key zeggen ze altijd. Daarom is het inplannen van vaste sporttijden ontzettend nuttig. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om vóór je werk te gaan sporten, zodat je direct je energieboost van de dag hebt gehad. Bij Campus Offices kun je er ook voor kiezen om tussen het werken door een sportsessie te houden, hier zit er namelijk in sportschool bij jou in het pand!

Hoe je eigen werkomgeving kan bijdragen

Hoewel je zelf al met wat kleine aanpassingen aan meer beweging kan komen, kan ook je werkomgeving zorgen voor het stimuleren van jouw dagelijkse beweging. Bij Campus Offices doen we dit door een werkomgeving te creëren waarin je naast flexibel werken, ook voldoende kunt bewegen. Met faciliteiten als een sportschool, pannakooi, gameroom of jeu des boules baan zijn we in ieder geval in topvorm! Ben je opzoek naar een flexplek, kantoorruimte of kantoor voor een dag? Dan ben je hier aan het juiste adres!